Αρχική » Ανακοινώσεις » – Πρωτοετείς Φοιτητές/Φοιτήτριες – Ενεργοποίηση Φοιτητικής Ιδιότητας, Ιδρυματικός Λογαριασμός, Γενικές Πληροφορίες

RSS Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Αρχείο

– Πρωτοετείς Φοιτητές/Φοιτήτριες – Ενεργοποίηση Φοιτητικής Ιδιότητας, Ιδρυματικός Λογαριασμός, Γενικές Πληροφορίες

Αγαπητές Φοιτήτριες, Αγαπητοί Φοιτητές, του πρώτου έτους

Σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και σας ευχόμαστε ένα καταπληκτικό ταξίδι στον κόσμο της Επιστήμης και της φοιτητικής ζωής.

Σήμερα, 27.09.2023, ολοκληρώθηκε η εγγραφή σας στο πληροφοριακό σύστημα της Γραμματείας και δεδομένης της ενεργοποίησης της φοιτητικής σας ιδιότητας, για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο 2023_2024, πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

Η απόκτηση του Ιδρυματικού σας Λογαριασμού και του κωδικού πρόσβασης σε αυτόν, αποτελεί το «κλειδί» για την διαχείριση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, e-class, email, Ηλεκτρονική Γραμματεία, Εύδοξος, κ.λπ.) που παρέχονται από το Ίδρυμα και αφορούν στη φοιτητική σας ιδιότητα.

Συνεπώς, πρέπει άμεσα να προβείτε στις εξής ενέργειες:

1.Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ιδρυματικού Λογαριασμού _Ενεργοποίηση

Η πρώτη ενέργεια που πρέπει να κάνετε για την ενεργοποίηση, είναι να μπείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://uregister.uowm.gr  και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Μπαίνετε στη σελίδα https://uregister.uowm.gr  και πατάτε στο “Ενεργοποίηση λογαριασμού τώρα!
  • Επιλέγετε “Είμαι φοιτητής” και πατάτε στο “Έναρξη ενεργοποίησης
  • Εισάγετε τον αριθμό του κινητού σας ή τη διεύθυνση email σας και πατάτε στο “Επόμενο”. Προσοχή: δεν χρειάζεται να βάλετε και τα δύο στοιχεία, αρκεί μόνο ο αριθμός κινητού ή μόνο το email, στοιχεία τα οποία έχετε δηλώσει στην αίτηση εγγραφής σας.
  • Στην επόμενη φόρμα πρέπει να εισάγετε το PIN που λάβατε με sms ή με email
  • Τέλος πρέπει να ορίσετε τον κωδικό πρόσβασης του ιδρυματικού σας λογαριασμού. Με τον ορισμό του κωδικού, ολοκληρώνεται η ενεργοποίηση του ιδρυματικού σας λογαριασμού και μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Σημαντικό: Μην ξεχάσετε να σημειώσετε και κρατήσετε σε ασφαλές μέρος το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

2.Ηλεκτρονική Υπηρεσία Έκδοσης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας

Αφού ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση του ιδρυματικού λογαριασμού μπορείτε να κάνετε αίτηση για έκδοση Ακαδημαϊκής Ταυτότητας (πάσο), ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://academicid.minedu.gov.gr Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικές οδηγίες για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας.

Μπορείτε να διαβάσετε τις αναλυτικές οδηγίες που περιέχονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας.

3.Ηλεκτρονική Υπηρεσία Εγγραφής στην Πλατφόρμα eclass

Πρόκειται για το portal των μαθημάτων (δίαυλος επικοινωνίας καθηγητή/καθηγήτριας – φοιτητή/φοιτήτριας) όπου υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού για κάθε μάθημα, η δυνατότητα ενημέρωσης μέσω ανακοινώσεων των διδασκόντων καθώς και η υποβολή των εργασιών ανά μάθημα. Η εγγραφή στο eclass γίνεται στη διεύθυνση  https://eclass.uowm.gr/modules/auth/altnewuser.php?auth=7  χρησιμοποιώντας το ίδιο username και κωδικό με τα οποία έχει γίνει η ενεργοποίηση του Ιδρυματικού σας λογαριασμού (Uregister).
Κατά την εγγραφή να επιλέγετε την ένδειξη Μέσω Κεντρικής Πιστοποίησης (SSO) και η αίτησή σας να γίνετε ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ.

4.Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας

Ο ιδρυματικός σας λογαριασμός αντιστοιχεί και στην πανεπιστημιακή σας διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email). Αν για παράδειγμα έχετε όνομα χρήστη mre01234, η διεύθυνση email σας είναι mre01234@uowm.gr.

Μπορείτε να στείλετε ή να διαβάσετε τα μηνύματά σας στη διεύθυνση

https://webmail.uowm.gr/students ή να ρυθμίσετε κάποιο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη διεύθυνση

https://noc.uowm.gr/www/services/email/emailhelp/ .

5.Άλλες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

  • Ηλεκτρονική Γραμματεία (https://students.uowm.gr): πρόκειται για το portal των φοιτητών (δίαυλος επικοινωνίας Γραμματείας – φοιτητή) όπου υπάρχει η δυνατότητα προβολής των βασικών στοιχείων φοίτησης (Ονοματεπώνυμο, ΑΜ, Τμήμα κλπ), η δυνατότητα προβολής και υποβολής δηλώσεων μαθημάτων ανά εξάμηνο φοίτησης, η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για πιστοποιητικά (π.χ. πιστοποιητικό σπουδών, αναλυτικής βαθμολογίας κλπ) καθώς και η προβολή των βαθμολογημένων μαθημάτων του φοιτητή.
  • VPN (https://noc.uowm.gr/www/services/vpn )
  • WiFi (https://noc.uowm.gr/www/services/wifi )
  • Εύδοξος (http://eudoxus.gr): η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να δηλώσουν τα συγγράμματα προτίμησής τους για τα μαθήματα που έχουν δηλώσει

Σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό σας, μπορείτε να κάνετε επαναφορά του στη διεύθυνση https://mypassword.uowm.gr

Έχετε υπόψη σας ότι θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή σας-καλωσόρισμα στο επόμενο διάστημα, θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση στις επόμενες ημέρες

Επίσης, καλό είναι όσοι/ες ενδιαφέρεστε για σίτιση και στέγαση να διαβάσετε τις σχετικές ανακοινώσεις που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος:

https://mre.uowm.gr/anakoinosi-pros-toys-tis-protoeteis-foitites-tries-schetika/

https://mre.uowm.gr/anakoinosi-pros-toys-tis-protoeteis-foitites-tries-ton/

Σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο, τα μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 https://mre.uowm.gr/akadimaiko-imerologio/

Το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων βρίσκεται αναρτημένο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://mre.uowm.gr/orologio-programma-didaskalias-mathimaton-1oy-examinoy-akadimaiko-etos/

 Καλή αρχή!