Αρχική » Ανακοινώσεις » – Webinar: O Fly-in Fly-out Μηχανικός Ορυκτών Πόρων και η διαχείριση τελμάτων μεταλλείων

Αρχείο

– Webinar: O Fly-in Fly-out Μηχανικός Ορυκτών Πόρων και η διαχείριση τελμάτων μεταλλείων

Το 7ο κατά σειρά σεμινάριο του τμήματός μας για το τρέχον εξάμηνο θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο. Εισηγητής ο κ. Βασίλειος Χατζηευστρατίου εργάζεται ως Μηχανικός Λιθογόμωσης στο μεταλλείο χαλκού Jabal Sayid της Barrick Gold στην Σαουδική Αραβία.
Ο κ. Χατζηευστρατίου ξεκίνησε την καριέρα του στην Ελλάδα εργαζόμενος στα μεταλλεία Μαύρων Πετρών και Ολυμπιάδος ως Γεωτεχνικός Μηχανικός και Μηχανικός Λιθογόμωσης, αντίστοιχα, κατά την περίοδο 2013 έως 2019. Έπειτα εργάστηκε ως Project Engineer στο Sasa Mine της Central Asia Metals στην Βόρεια Μακεδονία με αντικείμενο την αλλαγή μεθόδου εκμετάλλευσης από κατακρήμνιση οροφής σε διαδοχικών κοπών και λιθογομώσεων και την δημιουργία ενός χώρου ξηρής απόθεσης τελμάτων.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και κάτοχος MSc in Mining Engineering από το Camborne School of Mines της Αγγλίας. Το κύριο αντικείμενο εργασίας του είναι τα συστήματα λιθογόμωσης μεταλλείων με εμπειρία σε φάσεις μελέτης, κατασκευής, αρχικής λειτουργείας, και παραγωγής. Έχει εμπειρία σε συστήματα που εφαρμόζουν λιθογομώσεις τύπων πάστας, υδραυλικής, αλλά και θραυστών αδρανών. Κατά την καριέρα του έχει αναλάβει την ολιστική διαχείριση τελμάτων σε εγκαταστάσεις που συνδυάζουν συμβατική υγρή απόθεση τελμάτων, ξηρή απόθεση και λιθογόμωση.
Ο κ. Χατζηευστρατίου έχει συμμετέχει επίσης στην συγγραφή δημοσιεύσεων που σχετίζονται με την βελτιστοποίηση των ρεολογικών χαρακτηριστικών λιθογόμωσης τύπου πάστας και έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια που αφορούν την λιθογόμωση μεταλλείων αλλά και ευρύτερα ζητήματα διαχείριση τελμάτων.

Σύνδεσμος εγγραφής: https://forms.gle/NeFm2htXNrT5Yn8f8