Αρχική » Το Τμήμα » Προσωπικό » Καθηγητές » Δρ. Μαρινάκης Δημήτριος

RSS Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Αρχείο

Δρ. Μαρινάκης Δημήτριος

Ακαδημαϊκή Θέση: Επίκουρος Καθηγητής

Γνωστικό Αντικείμενο: Μηχανική Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων

Σύντομο Βιογραφικό
Ο κος Δημήτρης Μαρινάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο τη Μηχανική Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως μηχανικός παραγωγής σε διυλιστήριο πετρελαίου, ενώ ήταν για πάνω από 20 έτη μέλος του Εργαστηρίου Ανάλυσης Ρευστών και Πυρήνων Υπόγειων Ταμιευτήρων στη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Τεχνο-Οικονομικά συστήματα και είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου με αντικείμενο τη θερμοδυναμική ισορροπία υδριτών φυσικού αερίου στο θαλάσσιο γεω-περιβάλλον.
Ειδικεύεται σε θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περιβάλλον ταμιευτήρα. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο σχεδιασμό πειραματικών διατάξεων και τη διεξαγωγή μετρήσεων ισορροπίας και ροής ρευστών σε συνθήκες ταμιευτήρων πετρελαίου (υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες), καθώς και σε προσομοιώσεις θερμοδυναμικής ισορροπίας υδρογονανθράκων μέσω εμπορικών λογισμικών. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται 5 άρθρα σε διεθνή περιοδικά με κριτές, συμμετοχές σε 22 διεθνή συνέδρια με παρουσίαση, καθώς και συγγραφή 2 κεφαλαίων σε επαγγελματικό οδηγό του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με αντικείμενα βασικές διαδικασίες εξόρυξης των υδρογονανθράκων και επεξεργασίας τους στο διυλιστήριο.
Έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο μαθήματα Μηχανικής Ταμιευτήρων Πετρελαίου – Φυσικού Αερίου, καθώς και Εξόρυξης Πετρελαίου – Φυσικού Αερίου, ενώ ήταν επιστημονικός υπεύθυνος σε 15 μεταπτυχιακές διατριβές και συμμετείχε σε περισσότερες από 20 προπτυχιακές διατριβές σε αντικείμενα σχετικά με την παραγωγή και τη μεταφορά των υδρογονανθράκων.

Πλήρες Βιογραφικό

Διδασκαλία μαθημάτων:
ΜΟΠ706 Τεχνολογία Γεωτρήσεων
ΜΟΠ821 Μηχανική Ταμιευτήρων Υδρογονανθράκων
ΜΟΠ825 Επιστήμη και Τεχνολογία Γεωθερμικών Πεδίων
ΜΟΠ921 Μηχανική Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων,
Πολυτεχνική Σχολή,
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας,
Κοίλα Κοζάνης, Τ.Κ. 501 00
Τηλ.: 24610 68089
Email: dmarinakis@uowm.gr