Αρχική » Ανακοινώσεις » – Θέματα Διπλωματικών Εργασιών – Εργαστήριο Μικροσκοπίας Ορυκτών και Πετρωμάτων / Εργαστήριο Γεωλογίας και Ορυκτολογίας

Αρχείο

– Θέματα Διπλωματικών Εργασιών – Εργαστήριο Μικροσκοπίας Ορυκτών και Πετρωμάτων / Εργαστήριο Γεωλογίας και Ορυκτολογίας

Τα παρακάτω θέματα διπλωματικών εργασιών μπορούν να ανατεθούν σε φοιτητές και φοιτήτριες του 9ου εξαμήνου σπουδών εφόσον ο αριθμός των μαθημάτων που χρωστούν μετά το 8ο εξάμηνο είναι μικρότερος από 9, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διπλωματικών Εργασιών του Τμήματος:

1. Πετρολογική, ορυκτολογική, γεωχημική μελέτη και μετρήσεις χρωματικών δεικτών του ανθρακικού σχηματισμού στη θέση Σκοπιά της οροσειράς των Καμβουνίων. (Γεωλογική υπαίθρια και εργαστηριακή έρευνα).
2. Ιζηματολογική, ορυκτολογική και γεωχημική μελέτη άμμου παράκτιων περιοχών. Μελέτη περιπτώσεων. (Γεωλογική υπαίθρια και εργαστηριακή έρευνα).
3. Φυσική ποζολάνη – εκμετάλλευση κοιτασμάτων στον ελλαδικό χώρο και χρήσεις της στη βιομηχανία σκυροδέματος. (Βιβλιογραφική έρευνα, έρευνα στο διαδίκτυο, καλή γνώση αγγλικών).
4. Η ομάδα των μαρμαρυγιών – κοιτάσματα, εκμετάλλευση, χρήσεις και εφαρμογές. (Βιβλιογραφική έρευνα, έρευνα στο διαδίκτυο, καλή γνώση αγγλικών).
5. Πλανητική γεωλογία – Γήινοι πλανήτες – Πετρογραφία μετεωριτών. (Βιβλιογραφική έρευνα, έρευνα στο διαδίκτυο, καλή γνώση αγγλικών).
Οι φοιτητές και φοιτήτριες που ενδιαφέρονται για τα παραπάνω θέματα, παρακαλούνται να στείλουν μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην υπεύθυνη καθηγήτρια του Εργαστηρίου (aasvesta@uowm.gr), με το θέμα που τους ενδιαφέρει και την αναλυτική τους βαθμολογία.